LRN-LRND típusú

Az LRN és az LRND típusú radiális ventilátorok kialakításuk révén kiválóan alkalmasak általános szellőzési feladatok megoldására mezőgazdasági létesítményekben, szárítókban, hűtőházakban, raktárakban, ipari csarnokokban, kommunális létesítményekben tiszta atmoszferikus levegő szállítására. Az LRN gépcsaládot egy- ill. kétoldalról szívó kivitelben gyártjuk (LRN ill. LRND).

Az egyoldalról szívó LRN típusú ventilátorok 1,1 -32 m3/s légszállítás mellett 180 - 1.900 Pa nyomáskülönbség, a kétoldalról szívó LRND típusú ventilátorok 2,5 - 5,5 m3/s légszállítás mellett 200 - 1.450 Pa össznyomáskülönbség létrehozására képesek 1,2 kg/m3 sűrűségű atmoszferikus levegőnél. A szállított közeg hőmérséklete 253 - 333 K között lehet. A ventilátor hatásfoka a munkaponttól függően mindkét típusnál 75 -83% közé esik.

Az LRN és az LRND ventilátorok acéllemezből hegesztett kivitelben készülnek. A hegesztett szerkezetek egymáshoz csavarkötéssel csatlakoznak. A nagy geometriai méretek ellenére a fajlagos tömege kicsi. Az LRND ventilátorok csak szabadból szívó kivitelben készülnek, a szívótölcsér védőhálóval van ellátva. Közös alapkereten van a csigaház, és a hajtómotor, amely ékszíjhajtással tart kinematikai kapcsolatot a járókerékkel.

Mivel a normál ventilátorok nem robbanásbiztos kivitelűek, így "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba sorolt létesítményeknél nem alkalmazhatók. Kivételes esetekben gyártunk módosított konstrukciójú gépet, melynél a szikraképződés valószínűsége jelentősen kisebb. Korrozív közeg esetén egyedi megrendelésre korrózióálló acélból is vállaljuk a gyártást.

A nyomócsonkok keretes kivitelűek, így bármilyen kiegészítő elem, szerelvény csavarkötéssel csatlakoztatható. Külön megrendelés alapján a ventilátorokkal szállítunk kiegészítő szerelvényeket is, pl. konfúzor, diffúzor, átmeneti idomot, szabályozó elemeket, légtechnikai csővezetéket, alap-ellenkeretet, SR rezgésszigetelőt.

A ventilátor környezetbarát szempontok szerint lett tervezve és gyártva. Kielégíti a

65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet 2009/125/EK irányelvét

327/2011/EU rendelet szerint a 125 W és 500 kW közötti bemeneti teljesítményű elektromotorral hajtott ventilátorok környezetbarát tervezésének követelményeit.

Letöltés

Kiválasztási szempontok, Működés, Típusjelölések
0.94 MB
Letöltés