VFP típusú porleválasztó

A leválasztott szennyeződést a szűrőzsákokról sűrített levegő impulzus rázza le. A porzsákok megengedhető terhelése általában 100-200 m3/h négyzetméterenként, a hőmérséklet, a porkoncentráció és a leválasztandó por tulajdonságainak a függvényében. A szennyezett gázáram hőmérséklete általában 393 K (120°C) lehet. Ennél magasabb hőmérséklet esetén a berendezés szállítását csak egyedi elbírálás alapján vállaljuk. A poros- és tisztagáztér között fellépő nyomásesés 1.200-1.500 Pa. A szűrőben megengedhető túlnyomás illetve depresszió max. 5000 Pa lehet. A berendezés telepíthető épített bunkerre is, továbbá kiegészítőkkel, tartozékokkal (forgócellás adagoló, állvány, kezelőjárda, hágcsó, stb.) is rendelhető. Alkalmasak az ipar számos területén jelentkező portalanítási gondok megoldására.

Alkalmazási terület:

  • szemcsés porokra (pl. 0,5 mm feletti szemcsenagyságú őrlésnél kvarchomok, üvegpor, kvarcliszt, perlit, fémporok, zeolit, dolomit, kohósalak, stb.)
  • finom porokra (pl. 0,1 mm alá eső történő őrlésnél, öntödei portalanítás, stb.)
  • nemfémes ásványi és növényi finom porokra (mészpor, bútoripar, bentonit, textilpor, fémoxidok, mikroőrlés porai, stb.)
  • A leválasztandó por szemcsenagyságától függően:
  • a szűrők terhelhetősége: 70 -200 m3/m2h
  • a megengedett porkoncentráció: 4 - 80 g/m3
  • a szűrendő gáz hőmérséklete: max. 395 K
  • a szűrő ellenállása: 800 - 1.500 Pa

A VFP család modulrendszerű standard kivitelben 10 - 600 m2 szűrőfelülettel készülnek. Speciális igények esetén természetesen ettől eltérő felületű szűrő is készíthető. Rendeléstől függően a szűrőt gyűjtőcsigás bunkerral vagy tölcsérbunkeres kivitelben is szállítjuk. A folyamatos porkihordást forgócellás adagoló vagy kettős csappantyú biztosítja.

Vezérlő automatika:

Típusa: ZSV-01 /PROTON GM/

Tápfeszültsége: 230V 50Hz

Kimenetek száma: 9

Terhelhetőség kimenetenként: 1A

Lefúvások száma: 1-9 /állítható/

Ciklusidő: 1-180 sec. /állítható/

Lefúvatási idő: 0,1-1,5 sec. /0,1 secundumonként állítható/

Az önöknek megfelelő szűrő kiválasztásában készséggel állunk rendelkezésükre. Kiválasztási munkánkat megkönnyíti, ha a kiválasztási szempontok önök előtt ismert 19 kérdésére választ adnak.

Letöltés

Kiválasztási szempontok, Működés, Típusjelölések
0.24 MB
Letöltés