Venturi mosók

Nagy toroknyomás-esés (10000-15000Pa) a kisebb szemcseméret-tartományban legalább 99 %-os hatásfok érhető el. A készülék megfelelő elnyelető folyadék alkalmazásával vízben oldódó gázok leválasztására is alkalmas. Ilyen esetben a leválasztási hatásfokot főleg az alkalmazott adszorbens határozza meg. A szennyeződés az oldatban feldúsul, a kimerült oldat további kezelésére megfelelő technológiát és további berendezéseket kell alkalmazni.

A Venturi mosó alkalmazható gázhűtésre is, az elérhető hűtés mértéke a mosóba belépő adott hőmérsékletű és nedvességtartalmú gázhoz tartozó telítési hőmérséklet. A magas hőmérsékletű (573 K fölötti) igen finom port tartalmazó gázok tisztítása esetén előhűtést kell alkalmazni.

Felhasználási területei: nagyolvasztók, ívfénykemencék, kupolókemencék, színesfémkohászat, ferroszilicium gyártás, műtrágyagyártás, papírgyártás, mészégetés, aszfaltkő szárítás, cementgyártás, ércszárítás, pörkölő kemencék és gázleválasztás.

A készülék nyomásesése 2000-15000Pa között a torokszerkezetnél állítható be a leválasztás igényeinek megfelelően. A recirkuláltatott mosófolyadék mennyisége a gázáramra vonatkoztatva 0,8-1,5 l/m3. Gazdaságos leválasztás tartománya 0,1-1 mikron, tehát a füstök, ködök, porok, azon tartománya, amelynek részecskéi kémiai reakciói, fizikai állapotváltozás vagy gőz kondenzáció során keletkeznek.

A Venturi mosó acéllemezből, ill. idomacélból áll, melyek szabványos idomacél keretekkel és karimákkal csatlakoznak egymáshoz, ill. a légtechnikai vezetékekhez. A Venturi mosót általában fűtött helyiségben kell telepíteni. Szabadtéri telepítésnél fagyásveszély elkerülésére a folyadékcirkulációs rendszert fűteni kell. Egyedi megrendelésre a recirkulációs tartály, állványszerkezetek, légtechnikai csővezetékek tervezését ill. gyártását is vállaljuk.

 

Letöltés

Kiválasztási szempontok, Működés, Típusjelölések
0.20 MB
Letöltés