MC típusú multiciklonok

A ciklonok száraz, nem tapadó porok leválasztására alkalmasak. Általában 2 g/m3-nél nagyobb porterhelés esetén 5-10 mikronnál nagyobb szemcseméretű porok leválasztására alkalmazhatók gazdaságosan, legalább 90% hatásfokkal, 1.000 - 2.000 Pa nyomásesés mellett. Nem csak önálló leválasztóként, hanem előleválasztóként is beépíthetők zsákos szűrő vagy nedves leválasztó elé.

A ciklonokat széles körben alkalmazzák az érc- és szénbányászatban, a cement és egyéb építőipari technológiáknál, szénportüzelésű kazánok füstgáztisztításánál, fémkohászatban, a vegyiparban és élelmiszeriparban valamint a mezőgazdaságban.

Az MC ciklonok két változatban, tíz nagyságban, a multiciklontelepek egy, kettő, négy és hat elemes kivitelben készülnek. Az MC-2 jelű változat áramlástani kialakítása miatt kisebb ellenállással és alacsonyabb portalanítási fokkal üzemeltethető, mint az MC-4 jelű változat. Az MC névleges térfogatárama 16 m/s optimális belépő sebesség mellett alakul ki. A megengedett túlnyomás, illetve depresszió 4.500 Pa. A megengedett porterhelés felső határát nem lehet előírni, de általában 20-50 g/m3 porterhelésre ajánljuk.

A normál kivitelű ciklontelep acéllemezből, ill. idomacélból áll, melyek szabványos idomacélkeretekkel és karimákkal csatlakoznak egymáshoz, ill. a berendezés többi részéhez. A ciklon gyakorlatilag légtömör. A ciklontelep részei a ciklonelem, a tangenciális kivezető fej, a bevezető elválasztócső és az elvezető gyűjtőcső.

A ciklonok általában szabadtéri telepítésűek - ahol a leválasztott por további kezelését figyelembe kell venni. Koptató hatású porok leválasztása esetén cserélhető kúpos részt, vastag falú vagy kopásálló kivitelt kell alkalmazni. Éghető, statikus feltöltődésre hajlamos porok, vagy robbanásveszélyes gázok alkalmazása esetén a ciklonok nem, vagy csak különleges feltételek mellett alkalmazhatóak. A ciklon ellátható forgócellás adagolóval, ami a kitárolást könnyíti meg. Egyedi megrendelésre légtechnikai csővezetékek,a közegáramlást biztosító ventilátorok, ciklontartó állványzati és kiegészítő szerelvények szállítására is vállalkozunk.

Letöltés

Kiválasztási szempontok, Működés, Típusjelölések
0.22 MB
Letöltés