NVH típusú

Az NVH típusú radiális ventilátorok légtechnikai paraméterei lehetővé teszik a széleskörű felhasználhatóságot. Közepes légszállítás mellett a berendezések nagy nyomás elérésére képesek. Kiválóan alkalmazhatók ipari folyamatok légszállításánál, technológiai folyamatok kiszolgálására.

A ventilátorok a széleskörű alkalmazás miatt különböző műszaki megoldásokkal készülnek. Korrozív szállítása esetén korrózióálló acélból készülnek. Meleg közeg szállításánál a hajtás vízhűtéssel vagy léghűtéssel van ellátva.

Az NVH típusú egyoldalról szívó ventilátorok 0,09 - 16 m3/s légszállítás mellett 230 -9.500 Pa össznyomásnövekedés létrehozására képesek 1,2 kg/m3 sűrűségű levegőnél. A ventilátor hatásfoka a munkaponttól függően 60 - 72 % közé esik.

A szállított közeg hőmérséklete normál kivitelnél és közvetlen hajtásnál maximum 333 K-os, 333-353 K közötti közeghőmérsékletnél tengelykapcsolós hajtású ventilátort szállítunk. 353 K - 423 K hőmérsékletű közeget szállító ventilátoroknál a hajtás lég, míg 423 K - 623 K-ig vízhűtőtárcsás kivitelben készül. A vízhűtésű hajtások az 56-os ventilátor nagyságig 1/4"-os, 63-180 nagyságú gépeknek 3/4"-os menettel csatlakoztathatók a hűtővízvezetékhez. A 423 K-nél hidegebb közeg esetén és a 90-es nagyságig a hűtővízszükséglet 50 l/h, 100-180 nagyságú gépeknél 100 l/h. A 423 K - 623 K hőmérsékletű közeget szállító ventilátorok hűtővízszükséglete az előbbiek kétszerese.

A ventilátorok acéllemezből készült idomacéllal merevített csigaházzal, csapágybakkal, tengelykapcsolós és ékszíjhajtásos kivitelben készülnek. A ventilátor család tagjait 35,5-56 nagyság között közvetlenül a motortengelyre szerelt járókerékkel gyártjuk. Egyedi esetekben alapkerettel is gyártjuk ezeket a méretű ventilátorokat. A 45-112 nagyság között a hajtás tengelykapcsolós vagy ékszíjas kivitelű, tengelykapcsolós hajtásnál a motor és a hajtás közös acéllemez bakon helyezkedik el. A 125-180 nagyságú ventilátoroknál a hajtás tengelykapcsolós vagy ékszíjas. Ékszíjas kivitelnél a ventilátorház a hajtás és a motor közös alapkeretre van szerelve, tengelykapcsolós kivitelnél egyedi esetekben a motor külön bakra is szerelhető (pl. betonból készített motorbak), de közös hajtás-motorbakkal is szállíthatjuk a ventilátorokat.

Telepítés szerint a ventilátorok elhelyezhetők nyitott és zárttérben, kivéve az "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba sorolt létesítményeket. A ventilátorok csonkjai peremes kivitelűek így a szerelvények könnyen csatlakoztathatóak. Lehetőség van a ventilátorok teljesítményértékeinek perdületszabályzóval történő változtatására is, 100-as gépnagyságtól. Külön megrendelés alapján szállítunk a ventilátorokkal pl. átmeneti idomokat, szabályzó elemeket, kompenzátorokat, légtechnikai csővezetéket, SR rezgésszigetelőt, alap-ellenkeretet stb.

A ventilátor környezetbarát szempontok szerint lett tervezve és gyártva. Kielégíti a

65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet 2009/125/EK irányelvét

327/2011/EU rendelet szerint a 125 W és 500 kW közötti bemeneti teljesítményű elektromotorral hajtott ventilátorok környezetbarát tervezésének követelményeit.

Letöltés

Kiválasztási szempontok, Működés, Típusjelölések
0.71 MB
Letöltés