FALAX típusú

A FALAX, AVM és FALAXCS axiál-ventilátorok kis nyomáskülönbség ellen nagy légszállítást biztosítanak. A ventilátorcsalád tagjai az általános szellőzési feladatokon kívül előnyösen alkalmazhatók mezőgazdasági épületeknél, hűtőiparban, gépipari termékek részeként, ipari létesítmények, kommunális létesítmények kiszolgálásánál.

Amennyiben a körülmények csővezetékkel való összeépítést indokolják, a típussorból a FALAXCS csőventilátorok használhatók. A FALAXCS csőventilátor légtechnikai jellemzői elhanyagolható eltéréssel megegyeznek a FALAX ventilátor adataival. Az axiális ventilátorok 0,3 - 5,2 m3/s légszállítás mellett 12 - 420 Pa statikus nyomásnövekedés létrehozására képesek 1,2 kg/m3 sűrűségű tiszta, atmoszferikus levegőnél. A szállított közeg hőmérséklete 253 - 313 K között lehet.

A ventilátorok háza acéllemezből, hegesztett kivitelben készül. A járókerék közvetlenül a motortengelyre van szerelve, anyaga öntött alumínium vagy lemezlapátozású. A ventilátor szívóoldalára védőrács van felszerelve. A ventilátorokkal tiszta, atmoszférikus levegő szállítható, szennyező, poros, maróhatású anyagokat és robbanásveszélyes gőzöket a levegő nem tartalmazhat, így "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba sorolt létesítményeknél nem építhető be.

A ventilátorok a speciális kialakítás révén bármilyen helyzetben beépíthetők, a FALAXCS kivitel csővezetékbe építhető. A peremes csatlakozás lehetővé teszi, hogy a kiegészítő szerelvények könnyen csatlakoztathatók, pl. hangtompító, kompenzátor, légtechnikai csővezeték, szabályzó zsaluk, automata zsaluk. Külön megrendelés alapján kiegészítő szerelvényeket is szállítunk.

A ventilátor környezetbarát szempontok szerint lett tervezve és gyártva. Kielégíti a

65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet 2009/125/EK irányelvét

327/2011/EU rendelet szerint a 125 W és 500 kW közötti bemeneti teljesítményű elektromotorral hajtott ventilátorok környezetbarát tervezésének követelményeit.

Letöltés

Kiválasztási szempontok, Működés, Típusjelölések
0.65 MB
Letöltés