Get Adobe Flash player


Kapcsolat

telefon: +36 52 381 166
fax: +36 52 381 840
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.


VENTIFILT ZRt.
H-4080 Hajdúnánás,
Fürdő út 2-4.

Centrifugális mosók

A CM centrifugális mosók alkalmasak nagy porterhelések esetén tapadó, koptató vagy csiszoló hatású porok leválasztására. A híg iszap recirkuláltatható és dúsítható. A jól nedvesedő, a víznél nagyobb sűrűségű, 2 - 3 mikronnál nagyobb szemcseméretű porok leválasztására alkalmazhatók jó hatásfokkal (99 %) 1.000 - 3.000 Pa nyomásesés mellett. A berendezés nyomásesését 3.500 Pa-ig növelve 1 - 2 mikronos szemcsék leválasztására is használhatók. A porleválasztáson kívül megfelelő elnyelető folyadék és technológia alkalmazásával vízoldható gázok és gőzök leválasztására is alkalmazhatók. A leválasztott szennyeződés a recirkuláltatott oldatban feldúsul, így a kimerült oldat további kezelésére megfelelő berendezést kell alkalmazni. A berendezés nem alkalmazható vízben nem oldható szerves oldószergőzökkel szennyezett levegő tisztítására.

A centrifugális mosó néhány alkalmazási területe: bányászat, kő-, érc-, és szénfeldolgozás, kohászat, vas- és acélöntésnél, öntvénytisztításnál, öntödei homok és tűzálló anyagok feldolgozásánál, timföldgyártásnál, alumíniumkohászatban, vegyiparban, gépipari felületkezelésnél, homokszórásnál, pácolásnál, galvanizálásnál keletkező finom porok, sav-lúggőzök leválasztására, továbbá az építő és építőanyag-iparban homok, kerámia és tűzálló anyagok feldolgozása során. A készülék normál levegő és forró füstgázok tisztítására is alkalmas. Normál kivitelben 353 K-ig, különleges kivitelben kb. 623 K-ig alkalmazhatók. A készülék nyomásesése 1.000 - 3.000 Pa között tetszőlegesen beállítható a leválasztási követelményeknek megfelelően. A recirkuláltatott mosófolyadék mennyisége 0,25 - 1,0 kg/m3 293 K-re vonatkoztatva. Magasabb hőmérsékleten a vízfogyasztás az elpárolgás miatt magasabb.

A centrifugális mosókat acéllemezből és idomacélból gyártjuk, korrozív közeg esetén saválló acélból. Készülhetnek műanyag vagy gumibevonattal is. A készülék egy hengeres alakú test, mely három működési szakaszból áll: előválasztó rész, mosórész és szeparáló rész.

 

pdf1
  • Kiválasztási szempontok
  • Működés
  • Típusjelölések