Get Adobe Flash player


Kapcsolat

telefon: +36 52 381 166
fax: +36 52 381 840
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.


VENTIFILT ZRt.
H-4080 Hajdúnánás,
Fürdő út 2-4.

Cikkek

Bodyflying

Extrém sporthoz szállít ventilátort a Ventifilt ZRt.

Az elmúlt években az extrém sportok közül az egyik fő kedvenc a BodyFlying, ami Magyarországon a Szélcsatorna lebegés néven ismert leginkább. Ha valaki fél a tandem ugrástól, de kíváncsi a repülés élményére, annak kiváló móka lehet ez a szélcsatorna, melynek segítségével valódi zuhanás élményben lehet része a bátor vállalkozónak. A szerkezetben 180-200 km/h sebességgel süvít felfelé a levegő és pontosan azt az érzést kelti, mintha 3500 m-ről zuhanna ki valaki.

Sokan nem is tudják, hogy ehhez a különleges szerkezethez is - amely alapvetően négy nagy ventilátorból áll - a VENTIFILT készíti az egyik fő alap szerkezetét. Még 2013-ban rendelte meg a VIDEOTON vállalatcsoporthoz tartozó VENTIFILT Légtechnikai ZRt.-től vevőjének német tagvállalata az első három ilyen szerkezetet, amelyeket Bécsbe, Charleroiba (Belgium) és Varsóba szállított a hajdúnánási cég. Ez követően 2015 év végével érkezett az újabb rendelés (ezúttal a dán tagvállalattól), immár Barcelonába kellett elkészíteni ezt a különleges rendszert. Egy projekt során 4 axiális ventilátor statikus része kerül gyártásra, amely ca. 25 millió forintot jelent a Ventifilt számára.

 A VENTIFILT Légtechnikai ZRt. fő tevékenységét az ipari légtechnikai, és a levegő-tisztasághoz kapcsolódó illetve a környezetszennyezés csökkentését szolgáló berendezések, és egyedi hegesztett fémszerkezetek gyártása képezi.

Jellemzően nehézipari célra használatosak az általuk gyártott termékek, ezért is különleges ez a termék, amely a szórakoztatóiparba kerül. Ez a projekt egyúttal kiváló referencia a cég számára.

 

Bodyflying

 

Bodyflying